Chief Executive Office nedir

Chief Executive Office nedir
Chief Executive Office nedir, ne anlama gelir, Chief Executive Office kısaltması nedir, CEO nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

CEO, yönetim kurulundan aldığı hedefi gerçekleştirmek amacıyla strateji oluşturup uygulayan kişidir. Yani, şirketin bugününü yönetirken; yarınını da planlayan ve de yönetim kuruluna hesap veren öncü kişidir. Kısacası CEO, yöneticilerin en baştaki yöneticisidir.

CEO açılımı, "Chief Executive Officer" kavramıdır. CEO, büyük şirketlerde; yönetim kurulu ile icra kurulunun arasında bağlantı kurar.

Bir CEO’nun rolü şirketin büyüklüğüne, kültürüne ve kurumsal yapısına bağlı olarak bir şirketten diğerine değişir. Büyük şirketlerde, CEO’lar genellikle yalnızca çok üst düzey stratejik kararlarla ve şirketin genel büyümesini yönlendiren kararlarla ilgilenir. Küçük işletmelerde, CEO’lar genellikle daha pratiktir ve günlük fonksiyonlarla ilgilenir.

2
1
1
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.