Çevrenizdeki doğal güzelliklerden hangilerini biliyorsunuz

Çevrenizdeki doğal güzelliklerden hangilerini biliyorsunuz
Çevrenizdeki doğal güzelliklerden hangilerini biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevremizdeki doğal güzelliklerden, tarihi yapıları, nehirleri, mağaraları, ormanları, yeşil alanları biliyorum. Mesela Kapadokya, İstanbul Boğazı, Belgrad Ormanı, Pamukkale bunlara örnektir.

Çevremizdeki doğal güzelliklerden tarihi camileri, hamamlar, müzeleri biliyorum. Bunun yanında kaleleri, gölleri, ormanları, dereleri, limanları ve daha birçok güzelliği biliyorum.

Her yıl onbinlerce yerli ve yabancı turist bu yerleri görmeye geliyorlar. Biz de bu harika yerlerden bir kısmını sizler için listeledik. İşte Türkiye'nin doğal güzellikleri:
1. İnsuyu Mağarası - Burdur; Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası. İçinde küçüklü büyüklü 9 adet göl bulunmakta. Milyonlarca yıldır süregelen kimsayal olaylardan meydana gelmiş doğal bir güzellik.
2. Hasankeyf - Batman; Bir ara sular altında kalacağı da söylenen Hasankeyf'i bir an önce görmek gerekiyor. Kültürlerin buluşma noktası Hasankeyf.
3. Amasra - Bartın; Bartın'ın ve Karadeniz'in en şirin kasabalarından biri olan Amasra tam bir sükunet cenneti. Amasra'da kale, müze ve şato da var.
4. Ağrı Dağı; Türkiye'nin en büyük dağı. Özellikle dağcıların rağbet gösterdiği bir yer.
5. Pamukkale - Denizli; Hem doğa hem de tarih harikası Pamukkale. Travertenleri görmeden olmaz. Kaybolmadan ziyaret edilmeli.
6. Balıklı Göl - Şanlıurfa; Hz İbrahim'in  Nemrut ile olan hikayesini bilmeyen yoktur. Balıklı Göl'de o efsanevi balıkları besleyebilir, o uhrevi ortamı yaşayabilirsiniz.
7. Ihlara Vadisi - Aksaray; Harika güzellikte bir yer. Vadi boyunca kayalara oyulmuş barınak ve kiliseleri görebilirsiniz. Merdiveni bol bir yer. Manzarası eşsiz.
8. Erciyes Dağı - Kayseri; Görkemiye büyüleyen dağ. Kayak tesisleri de bulunmakta. Eteklerinde geçirilecek birkaç saat birkaç yılın yorgunluğunu alabilecek kuvvettedir.
9. Düden Şelalesi - Antalya; Bir doğa harikası. Yazın ortasında bile taze bir serinlik var burada. Antalya'ya gidip de burayı gezmeyen çok şey kaybetmiş sayılır.
10. Kaz Dağı - Balıkesir; Balıkesir ve Çanakkale arasında bulunan Kaz Dağları yeşili, doğası ve şelaleleriyle tam bir görsel şölen sunuyor. Sarıkız'ın memleketi olan Kaz Dağı birçok efsaneye de konu olmuş bir yer.
11. Kapadokya - Nevşehir; Peribacaları ve balon turları Kapadokya'ya gidenlerin en büyük eğlenceleri. Türkiye'nin en çok ziyaret edilen yerlerinin başında geliyor. 
12. Ölüdeniz - Muğla; Dünyanın en güzel kumsallarından birine sahip olan ölüdeniz Fethiye'ye bağlı. Kelebekler Vadisi de burada bulunuyor. Yamaç paraşütü için ideal bir yer.
13. Uludağ - Bursa; Bursa'nın sembolü ve gözbebeği. Kayak turizminde en meşhur dağımız. Manzarasının da eşi benzeri yok. Yaz kış havasının solunması gereken bir yer.
14. Uzungöl - Trabzon; Uzungöl'de yeşilin her tonunu bulabilirsiniz. Rengarenk çiçekler ve yaylan ın o muhteşem serin ve temiz havası da cabası.
15. Yediuyurlar Mağarası - Mersin; Türkiye'de birden fazla Yediuyurlar Mağarası var. Bunlarden en bilineni ise Mersin, Tarsus'ta bulunan. hemen her gün birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.