Çevremizi korumak için topluma düşen sorumluluklar nelerdir
Çevremizi korumak için topluma düşen sorumluluklar nelerdir?
Ormanlarda izinsiz ağaç kesmeyip, ateş yakmamalıyız.Fabrikaların zehirli atıkları ve kanalizasyon suları akarsulara, göllere ve denizlere akıtılmamalıdır. Çöpleri rastgele çevreye, akarsulara, göllere ve denizlere atmamalıyız.Kaliteli yakıtlar kullanmalıyız.Çevre sorunlarının çözümü için sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olmalıyız.Çevre sorunlarının önlenmesi için devletin çeşitli zorunluluklar getirmesi gerekmektedir.Çevre bakanlığı daha aktif bir şekilde çalışmalıdır.Yerel yönetimler çevre sorunlarına daha fazla ilgi göstermelidir.
Yukarıdaki anlatımlara göre kendinizi ne kadar çevreci olarak görüyorsunuz? Niçin?
- Sınıfımı temiz tutuyorum
- Çevreyi kirletmiyorum
- Plastik şişeleri çöpe atıyorum
- Doğadaki diğer canlılara saygı gösteriyorum. Çevreci sayılırım.
Çevrenizde en fazla israf olan kaynaklar nelerdir? Bunların israfını önlemek için neler yapılabilir?
Çevremizde Su, Kağıt, Plastik , Ekmek , Doğal su kaynaklarının kirletilmesi bir israf örneğidir
Çevreyi korumak için bize düşen görevleri yerine getirmemiz neden önemlidir?
Her canlının toprağa, suya ve havaya ihtiyacı vardır. Bunlar olmadan yaşam olmaz. Bunların hepsinin genel adı doğadır. Doğa insanlara bir çok nimetler sunar. Bu nimetlerin hepsi insan içindir. Doğa zenginliklerimiz her geçen gün azalmaktadır. Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Günümüzde küresel ısınma ile iklim farklılıkları meydana gelmeye başlamıştır.
Günümüzde çevre felaketlerinin artmasının nedenleri neler olabilir?
Çevre kirliliği, doğal dengeyi bozan ve kaynağı insanlar olan ekolojik zararlardır. Çevre kirliliği dünyadaki tüm canlıları etkiler ve insan sağlığı kadar tüm canlıların sağlığını, yaşamını tehdit eder. Dünyada nüfusunun artması ve bu nüfusun ihtiyaçları, insan eliyle yaratılan kirliliği hızlandırmaktadır. Günlük yaşamı, özellikle de şehir yaşamını kolaylaştırıcı bazı gelişmeler doğal kaynakları bozmakta; su, hava ve toprağın kirlenmesine yol açmaktadır. Bu da bitki ve hayvan varlığına ve sağlığına zarar vermektedir
Kaynak:Eğitim Sistem
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.