Çevremizi kirletmeye devam edersek gelecekte karşılaşacağımız çevre sorunları neler

Çevremizi kirletmeye devam edersek gelecekte karşılaşacağımız çevre sorunları neler
Çevremizi kirletmeye devam edersek gelecekte karşılaşacağımız çevre sorunları neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevrenin kirlenmesiyle birlikte oluşan çevre sorunlarından yeryüzünde yaşayan bütün canlılar (insanlar, bitkiler, hayvanlar vb.) etkilenmektedir. Toprak kirliliğinin bulunduğu yerden elde edilen besinleri tüketmek, hava kirliliğinin bulunduğu yerde yaşayarak bu kirli havayı solumak ve kirli suları içme ve kullanma suyu olarak kullanmak insanları çok ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya bırakır.

İnsanlar sanayileşmeyle birlikte doğal kaynakları aşırı kullanmaya başlamışlardır. Böylece doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmeye başlanmasının yanı sıra plansız kentleşme, doğal bitki örtüsünün yok edilmesi dolayısıyla çevre kirliliğinde artış gözlenmeye başlanmıştır.

Çevremizi kirletmeye devam edersek gelecekte karşılaşacağımız çevre sorunları;

  • Sanayiden kaynaklı hava kirliliği artacaktır.
  • Fosil yakıtların kullanımının artmasıyla birlikte küresel ısınma da artış gösterecektir.
  • Küresel ısınmaya bağlı olarak iklim değişiklikleri gözlenecektir.
  • Atık sular arıtma işlemlerinden geçirilmediği için kullanılabilir su kaynaklarının miktarında azalma gözlenecektir.
  • Toprak kirliliğinde meydana gelecek olan kirlilik bitkilerin yok olmasına neden olduğu için buradan elde edilen besin maddelerinin miktarında azalma görülecektir.

1511
1112
501
216
180
241
501
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum