Çanakkale Savaşları ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’ndaki rolü

Çanakkale Savaşları ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’ndaki rolü
Çanakkale Savaşları ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’ndakirolü hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çanakkale Savaşı Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıktığı savaştır. Stratejik önemi ve verilen kayıplar ile bu savaş adeta bir Türk destanıdır. Atatürk’ün liderliği, dehası, askeri başarısı ve Türk halkının cesareti bu savaşta bir kez daha bütün dünyanın gözleri önüne serilmiştir.

18 Mart 1915 gününde Çanakkale Boğazı’nda deniz savaşını kaybeden ihtilaf devletleri ikinci aşama olarak kara harekâtına geçmiştir. Ancak karşılarında hiç beklenmedik bir askeri deha vardır. Mustafa Kemal bu savaşta üstün taktikleri ile başarılı olmuştur ve düşman kuvvetlerinin geçişine izin vermemiştir. Bütün dünyaya Çanakkale’nin geçilmez olduğunu göstermiştir. Bu savaştaki başarılarından sonra kendisine Anafartalar Kahramanı unvanı verilmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1402
1382
522
83
143
201
322
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.