Bireysel ihtiyaçlarımız nelerdir

Bireysel ihtiyaçlarımız nelerdir
Bireysel ihtiyaçlarımız nelerdir, bu ihtiyaçlarımız nasıl karşılanmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bireysel ihtiyaçlarımız, barınma, beslenme, korunma, sağlıklı yaşama, eğitim görme, özel hayata sahip olma, geçim kaynaklarına sahip olma gibi ihtiyaçlardır. Bu ihtiyaçları karşılamak için insanlar ekonomik özgürlüklerini oluşturmak ve geçim kaynaklarına bağlı olarak yaşamak zorunda olmaktadır. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak kendi görev ve sorumlulukları dahilinde yaşanmaktadır.

İnsanların bireysel ve toplumsal sorumlulukları olduğu gibi bireysel ve toplumsal ihtiyaçları da bulunmaktadır. Bireysel ihtiyaçlarımız temel, zaruri ve keyfi ihtiyaçlar olarak şekillenmektedir. Bireysel ihtiyaçlarımız hayatımızı kolaylaştırması mümkün olan ihtiyaçlardır. Bireysel ihtiyaçlarımız hayatımızın devam edebilmesi için gerekli olan şeylerdir. Bireysel ihtiyaçlarımızın karşılanması mutlu, huzurlu ve barış içinde olmamızı da sağlar.

Bireysel ihtiyaçlarımız, barınma, beslenme, korunma, sağlıklı yaşama, eğitim görme, özel hayata sahip olma, geçim kaynaklarına sahip olma gibi ihtiyaçlardır. Bu ihtiyaçları karşılamak için insanlar ekonomik özgürlüklerini oluşturmak ve geçim kaynaklarına bağlı olarak yaşamak zorunda olmaktadır. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak kendi görev ve sorumlulukları dahilinde yaşanmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

122
40
103
15
12
12
30
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.