Belediyelerin görevlerini yerine getirmesi bizler için önemi

Belediyelerin görevlerini yerine getirmesi bizler için önemi
Belediyelerin görevlerini yerine getirmesi bizler için neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şehirlerde çeşitli hizmetler sağlayan yerel yönetim birimleridir. Yerel yönetim birimleri olan belediyeleri yöneten belediye başkanları yerel oylar ile seçilir.

Belediyelerin görevlerini yerine getirmeleri sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz bir durumdur. Yaşadığımız yerleşim birimindeki sokakların bakımı, temizliği, aydınlatması, suyu, esnafın denetimi gibi hizmetler belediyeler sayesinde karşılanır. Bu bakımdan belediyeler görevlerini yerine getirmezse toplumun huzuru bozulur, düzensizlik ortamı oluşur.

Belediyeler, şehrin ve ilçelerin en iyi şekilde insanların hizmetinde olması için çalışır. Bu nedenle yer altı ve yer üstü çevre düzenlemelerinin yapılması, imar ve iskan politikalarının uygulanması gibi durumlar belediyeler tarafından icra edilmektedir.

Belediyelerin görevlerini yerine getirmesinde vatandaşlara da görevler düşmektedir. Vatandaşlar çevre kirliliklerine karşı mücadele etmeli, ilaçlama faaliyetlerine karşı belediyeye haber vermeli, yardım faaliyetlerine katılmalı ve maddi destek vermelidir.

Belediyelerin kurumsal olarak hizmet vermesi, vatandaşların sorumluluklarını yerine getirmesine bağlıdır. Belediyeler sosyal faaliyetler yapması ve halka ulaşması da bu durumu oldukça kolaylaştırır. Beledi hizmetlerinin gerçekleşmesi kalkınma için çok önemlidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

123
10
4
4
5
3
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.