Beled suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Beled suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Beled suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Beled suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Beled suresi kaç sayfadan oluşur, Beled suresi toplam kaç sayfa, Arapça 593 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Beled suresi 593. sayfadan başlıyor 594. sayfada bitiyor ve 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 20 âyettir. Sûre, adını ilk âyetteki “el-Beled” kelimesindenalmıştır. Beled, şehir, belde demektir. Mushaftaki sıralamada doksanıncı, iniş sırasına göre otuz beşinci sûredir. Kaf sûresinden sonra, Târık sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Beled suresinin konusu

Sûrede bazı önemli varlıklara yemin edilerek insanın yaratılıp hayat mücadelesi içine sokulduğu, gücüne ve servetine güvenerek Allah’a karşı gelenlerin aldandığı, insana maddî ve mânevî birtakım nimetlerin verildiği, hayır ve şer yollarının gösterildiği anlatılmaktadır. Ayrıca yardımlaşma, iman ve sabır konuları ele alınarak bu konularda müminlerle inkârcılar arasında kısa bir karşılaştırma yapılmıştır.

Arapça 593 nasıl yazılır : ٥٩٣

Beled Suresinin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim Beled suresini (vird olarak) okursa, kıyamet günü (kafir ve münafıklara olacak) Allah’ın gazabından emin olur, kurtulmuş sayılır“(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/429; Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/598)

Rivayet edildi ki:

  • Bu sureyi sabah namazının sünneti ile farzı arasında veya ikindiden önce okumayı adet haline getiren kimseler, fakirlikten kurtulur ve maddi sıkıntıya düşmezler.
  • Yeni doğmuş bir çocuk için, Beled suresi yazılıp bir tarafına asılırsa, bütün kötülüklere karşı çocuk korunmuş olur.

30
5
4
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.