Az kaz, uz kaz, boyunca kaz

Az kaz, uz kaz, boyunca kaz
Birisi için kazdığın kuyuya kendin düşebileceğini göz önünde bulundur. Onun için bu kuyu kendini kurtara bileceğinden daha derin olmasın. Yani sana yapılmasını istemediğin bir kötülüğün daha ağırını başkasına yapma.

Birisi için kazdığın kuyuya kendin düşebileceğini göz önünde bulundur. Onun için bu kuyu kendini kurtarabileceğinden daha derin olmasın. Yani sana yapılmasını istemediğin bir kötülüğün daha beterini başkasına yapma.

Kişi, başkaları için tuzak kurduğunda, onların kötülüğü için bir iş gerçekleştirdiğinde kazdığı kuyuya kendisinin de düşeceğini hesaba katmalıdır. Hiç kimse kendisinin başına kötü bir iş gelmesini istemez. Bu yüzden bencilce davranmak hiç hoş değildir ve kişi nasıl ki başına kötü bir iş gelmesini istemiyorsa bu davranışı kimseye de yapmaması gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.