Ayağın sığmayacağı yere baş sokulmaz

Ayağın sığmayacağı yere baş sokulmaz
Ayağın sığmayacağı yere baş sokulmaz atasözünün anlamı, seni tek başına kabul etmeyenlerin yanına, yakınlarınla hiç giremez ve sığamaz, kabul edilmezsin. Başaramayacağın basit bir iş tecrüben varken daha zor bir işi başarman imkansızdır.

Küçük ve dar olan yerlere, kütlece daha büyük şeyler koyulmaz, bunların oraya sokularak durması sağlanamaz. Ayrıca hayattaki olaylar gibi, küçük ve meşakatsiz bir işe çok daha büyük değerler yüklenemez. Örneğin küçük bir iş yerinin içine çok daha büyük bir iş yükünün eklenmesi gibi sağlıksız ve hatalı olur.

Seni tek başına kabul etmeyenlerin yanına, yakınlarınla hiç giremez ve sığamaz, kabul edilmezsin. Başaramayacağın basit bir üş tecrüben varken daha zor bir işi başarman imkansızdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

14
0
3
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.