AVCI'dan Okul Müdürleri Açıklaması
"4 yıl görev yapmış olanlar tekrar değerlendirilecekler. Eğer Başarlı iseler görevlerine devam edecekler başarılı değillerse görevlerine devam etmeyecekler. Peki başarıyı kim nasıl tespit edecek? Bunun için de yüze yakın kriterler geliştirdik. Peki bu kriterleri kim ölçecek? Dedik ki her okulun yöneticilerini ilçe milli eğitim müdürü, ilçede atamalardan sorumlu şube müdürü, okul aile birliği başkanı, o okuldaki en kıdemli öğretmen, o okuldaki en kıdemsiz öğretmen, öğrenci konseyi başkanı bu yüz kriter üzerinden yöneticileri değerlendirsinler elektronik ortamda kimse kimsenin hangi kriterde kime ne kadar not verdiğini görmemek koşuluyla elektronik ortamda değerlendirmeyi yapsınlar bu değerlendirmeler neticesinde 75 ve üzeri puan alan yöneticiler görevlerine devam edebilirler. Onun altında alanlar demek ki okulu, okul aile birliğini, öğretmenlerini , öğrencilerini yeteri kadar memnun edememiş., başarılı değil. Veya yeterince başarılı değil o zaman onun görevinin değişmesinde bir sakınca yok. Peki bu durumda olan kaç kişi var? Bazı gazetelere bakarsanız yüz binlerce kişi . Hayır bu durumda olan 16 bin kişi var. Bunun da muhtemelen yüzde 60'ı, 70'i bu kriterleri karşılayacak. Bu kriterleri getirmiş olmamızın asıl faydasını biz önümüzdeki yıllarda göreceğiz. Nasıl göreceğiz? Göreve yeni başlayan bir yönetici 4 yıl sonra kimlerin kendisini hangi kriterlerle değerlendireceğini, bu değerlendirmenin sonucuna göre de görevine devam edip edemeyeceğini biliyor olacak. Yani bir okul müdürü bilecek ki 4 yıl sonra ilçe müdürü, şube müdürü, okul aile birliği başkanı, öğretmenleri, öğrencileri ona şu 100 kriter üzerinden bir puan verecekler. Ve o puana göre eğer başarılıysa görevine devam edecek. Bu aynı zamanda eğitim yönetimindeki demokratikleşmenin de bir ilk ve önemli adımı. Bunu da öğretmenlerimizin çok büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını görüyoruz ve bizden bundan ötürü bunu daha geliştirmek için çalışıyoruz".
Organize sanayi bölgelerinde meslek liselerinin açıldığını da belirten bakan Avcı, "Özellikle 28 Şubat kıyımı sırasında meslek eğitimimiz çok ciddi darbe aldı. Bunu telafi etmek için meslek liselerimizi ciddi mana elden geçiriyoruz. Bunun için bazı pilot uygulamalar başlattık. Bu liselere giden öğrencilere bölümlerine göre devlet olarak 3 bin 500 lira ile 5 bin 500 lira arasında değişen ücretler ödüyoruz" dedi.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.