Atlı, itli sığmış, bir çocuk sığmamış

Atlı, itli sığmış, bir çocuk sığmamış
Atlı, itli sığmış, bir çocuk sığmamış atasözünün anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğal hayatta karşılaştığımız bariz durumlardan birisidir. Yaramaz çocuklar bir yere gidilirken pek alınmazlar, ailesi dışındakiler tarafından da haz edilmezler. Gidilecek yere herşey götürülse ve konu çocuğa dönse, götürülmek istenmez, yer yok gibi bahaneler sunulur. Günümüzde üvey aile reislerinin çocuklarına çokça yaptığı bilinmekte ve görülmektedir.

Yaradılışları gereği çocuklar, durdukları yerde durmaz, enerjileri tükenmek bilmez ve kıpır kıpırdırlar. Özellikle huysuz ve yaramaz çocuklar bir yere gidilirken pek götürülmek istenmezler. Çocukların pek rahat vermeyeceği düşünülerek, gidilecek yere çok şey götürülse de, çocuk pek götürülmek istenmez, yer yok gibi bahaneler sunulur. Günümüzde üvey çocukların çokça yaşadığı bir durumdur.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.