Atım tepmez, itim kapmaz deme

Atım tepmez, itim kapmaz deme
Herkesin yaradılıştan birtakım sert huyları da vardır. Bunlar eğitimle bir dereceye kadar yumuşatılabilir. Size çok bağlı bulunan kişiler bile, bir zaman gelir, kendilerini tutamaz, sizi incitirler.

Kişi çevresindeki insanlarla ne kadar yakın olursa olsun bazı insanların kusurları bulunabilir ve en beklenmedik zamanda bu kişinin kendisini olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden kimseye ne kadar yakınımız olsa da onu ne kadar tanıyıp bilsek de her zaman tedbirli olmalı ve çok fazla güvenmemeliyiz.

Herkesin doğuştan gelen birtakım sert huyları vardır. Bu huylar tamamen yok edilemez. Ancak eğitimle bir ölçüde yumuşatılabilir. Sizi çok seven kişiler bile, bir zaman gelir, kendilerini tutamaz, sizi incitirler. Hayvanların da her an hayvanlık karakterini sergileyip beklenmeyen hareketler yaptığı unutulmamalı.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.