Atılan ok geri dönmez

Atılan ok geri dönmez
Atılan ok geri dönmez atasözünün anlamı, iyi düşünmeden yaptığımız öyle işler vardır ki sonra pişman olarak eski duruma dönmek isteriz. Ama artık o duruma dönme olanağı kalmamıştır.

Ağızdan çıkan bir söz artık muhattabına ulaşmış ise, onu geri almak mümkün değildir. İyi düşünmeden yaptığımız öyle işler vardır ki, sonra pişman olarak eski durumuna dönmek isteriz. Ama artık o duruma dönmek imkanı kalmamıştır. Sözü söylemeden ve ilk adımı atmadan önce iyi düşünmelidir.

Kimi zaman iyi düşünüp taşınmadan, olacakları hesaplamadan bazı eylemlere girişir ve sonuçta pişman olur insan. O anda ilk durumuna dönmek ister ama bu mümkün değildir. Çünkü olan olmuş, iş işten geçmiştir çoktan.

Kaynak:Eğitim Sistem

229
60
110
20
3
0
216
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.