Ata malı mal olmaz, kendin kazanmak gerek

Ata malı mal olmaz, kendin kazanmak gerek
Ata malı mal olmaz, kendin kazanmak gerek atasözünün anlamı, babadan kalan mal kalıcı değildir. Kazancı olmayan kişi bunu çabuk bitirir. Kişinin gerçek malı, kendi çalışmalarıyla elde ettiği maldır. Kazancı olan kimsenin malı bitmez.

Kişi geleceğini atalarından kalacak olan mirasa göre ayarlamamalıdır. İnsan bu düşünceyle hayatını idame ettirmemelidir. Çünkü ileride ne olacağı bilinmez. Kalacak olan mal varlığına güvenip tembellik edip çalışmazsak eğer bu kalan mal elbet bir gün tükenir. İnsanın kendi çalışıp kazandığı mal asıl maldır.

Kazanç elde etmeyen kişi, babasından kalan malı çabuk tüketir. Kazanç sağlayan kişinin ise malı tükenmez. Babadan kalan mirasa güvenilmemelidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.