Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınav Soruları Cevapları ve Yorumları

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınav Soruları Cevapları ve Yorumları
MEB tarafından uygulanan asli öğretmenliğe geçiş sınav sorularını adaylarla beraber tartışıyoruz. Sizlerde sınav hakkındaki görüşlerini yorum yaparak belirtebilirsiniz.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Asli öğretmenliğe geçiş sınavı uygulandı. Sınav 18 Aralık 2016'da saat 14.00'te 81 il merkezinde yapıldı. Yazılı sınav tek oturumda yapıldı ve 120 dakika sürdü.
 
Sınavda, adaylara toplam 100 adet çoktan seçmeli 4 seçenekli soru soruldu. Soruların yüzde 15'i 657 ve 4483 sayılı kanunlardan, yüzde 30'u bakanlık teşkilatı, görevleri ve mevzuatından, yüzde 50'si öğretmenlik uygulamalarından ve yüzde 5'i İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük konularından oluşturuldu.
 
Yazılı sınava giren adaylar, 26 Aralık 2016 ile 26 Ocak 2017 arasında yazılı sınava girdiği illerde sözlü sınava alınacak.
 
Sınav soru ve cevapları için tıkayınız. (Sınav soru ve cevapları açıklandığında link aktif olacaktır. )
 
Sınav soruları hakkında hatalı olduğunu düşündüğünüz soru var mıydı ? Sınav soruları kolay mıydı, zor muydu ? Sınav esnasında sizi kötü etkileyecek durumlar oldu mu ?
 
Sizlerde sınav hakkındaki görüşlerinizi diğer adaylarla paylaşmak istiyorsanız sayfanın alt kısmında bulunan yorum bölümünden görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.