Armudu sapıyla, üzümü çöpüyle, pekmezi küpüyle

Armudu sapıyla, üzümü çöpüyle, pekmezi küpüyle
Armudu sapıyla, üzümü çöpüyle, pekmezi küpüyle atasözünün anlamı, şu dünyada her şeyin bir bedeli vardır. Bu bedeller onu kıymetli kılar, onun özünü oluşturur. Hiçbir emek zahmetsiz, hiçbir menfaat karşılıksız olmaz.

Şu dünyada herşeyin bir bedeli vardır. Bu bedeller onu kıymetli kılar, onun özünü oluşturur. Hiçbir emek zahmetsiz, hiçbir menfaat karşılıksız olmaz.

Her şeyin kötü yanlarını aramak yerine iyi yanlarına bakarak iyimser olmalıyız. Her şey tam istenildiği gibi olmayabilir, yanında istenilmeyen ekleri, parçaları olabilir. Gülü seven dikenine katlanır misali, bir şeyi değiştiremeyeceksek olduğu gibi kabul etmeliyiz. Evlilik yapan kişilerde evlendiği kişinin anne, baba, kardeş, akraba vb. yakınlarını da kabul etmelidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.