Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
Kimi zaman sözü biraz kapalı söylemek yeğlenir. Anlayışlı kimseler, ne denilmek istendiğini zaten anlarlar. Anlayışı kıt kimseler ise ne kadar açık söylense, ne kadar tekrarlansa yine anlamazlar.

İnsanların anlayışı bir değildir. İnsan sözü bazen biraz kapalı söylemek ihtiyacı duyar. Anlayışlı kimseler, ne denilmek istediğini anlarlar. Anlayışı kıt kimseler ise ne kadar açık söylense, ne kadar tekrarlansa yinede anlamazlar.

Kimi meseleleri üstü kapalı, bazı ipuçları vererek şöyle bir anlatmak zorunluluğu hasıl olur. Anlayışlı kimseler bu tür konuşmadan ne denmek istendiğini kolayca anlarlar. Ama kavrayışı kıt kimseler ne kadar açık anlatılırsa anlatılsın, ne kadar tekrar edilirse edilsin ne denmek istendiğini bir türlü anlayamazlar.

Kişiler, bazen karşısındakini incitmemek için söyle­mek zorunda kaldıkları şeyleri üstü kapalı olarak söy­lerler.

Kavrayışı ve anlayışı kıt kimseler, açık açık anla­tılan bir şeyin gerçek manasını sezemezlerken bilge ve zekî insanlar leb demeden leblebiyi anlarlar. Toplumda her iki gruptan da insanlar mevcuttur. Kimisi bir ipu­cundan sayfalar dolusu anlam çıkarırken; kimisi sayfa­lar dolusu sözden bir ipucu elde edemez.

Bir şeyi anlamamakta direnen veya vurdumduymaz davranan kişiler hakkında kullanılır.

Kaynak:Eğitim Sistem

400
11
15
19
16
144
136
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.