Anadan olur daya (dadı), hamurdan olur maya

Anadan olur daya (dadı), hamurdan olur maya
Hiçbir dadı annenin yerini tutamaz. Hamurun mayası yine kendisindedir. Demek ki bir işi kusursuz yapabilmek için özüne uygun en iyi araç kullanılmalıdır. Derme çatma araçlarla yapılan işten iyi sonuç alınamaz.

Hamurun mayası yine kendi özünden yapılır. Bir işin kusursuz yapılabilmesi için özüne en uygun olan araç kullanılmalı, derme çatma araçlarla iş yapılmamalıdır. Hiçbir dadı da annenin yerini tutamaz. Anneliği yalnızca gerçek anneler yapabilir. Hiçbir şeyin özünün yerini kimse tutamaz.

Evlerde çocuğa bakan kimselere dadı denir. Hiçbir dadı, çocuğun annesinin yerini tutamaz. Hamurun mayası yine kendisindedir. Demek ki bir işi kusursuz yapabilmek için özüne uygun en iyi araç kullanılmalıdır. Derme çatma araçlarla yapılan işlerden de güzel bir sonuç alınamaz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.