Altın pas tutmaz atasözünün anlamı

Altın pas tutmaz atasözünün anlamı
Altın pas tutmaz atasözünün anlamı, şerefli, temiz insana, hiç kimse leke süremez.

Karakteri oturmuş herkes tarafından saygı gören ve saygılı görünen, dürüst, çalışkan, hayatlarında ve yaşam tarzlarında tembelliği, sahtekarlığı ve kötülüğü bulundurmayan kimselere toplum tarafından adlarına hiçbir şekilde leke sürülemez.

Onurlu, temiz insana hiç kimse leke süremez. Altın, değişik ortamlarda bile özelliğini koruduğu için değerli bir maden olarak kabul edilir. Parlaklığı, temiz görünüşü, iyi insanların özelliğine örnek gösterilir. Tutum ve davranışlarıyla herkesin sevgi ve saygısını kazananlar, altın gibi değerlidirler. Kötü kişilerin onları gözden düşürmek için yaratacakları değişik durumlardan, onlara zarar gelmez. Çünkü onları tanıyan, onların nasıl değerli olduklarını bilenler, haklarında çıkacak söylentilere kulak asmaz, şereflerine leke sürülmesine asla izin vermezler.

Anafikir: Şerefli insanlara kimse leke süremez.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
2
6
9
1
12
124
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.