Alma delinin kızını soya çeker

Alma delinin kızını soya çeker
Alma delinin kızını soya çeker atasözünün anlamı, bir kişinin yaptığı iyilikte de, kötülükte de genetik faktörlerin yani kalıtımın etkisi vardır.

Doğa kuralları gereği kişiler, anne ve babalarındaki genetik özellikleri otomatik olarak alırlar. Anne, baba veya aile soyunda problemli, istenmeyen özellikler varsa; bu özellikler muhtemelen çocuklara da geçecektir. Kişiler eş seçerken, işe eleman alırken, arkadaş edinirken vb. durumlarda bu kuralı dikkate almalıdır. Bir kişinin yaptığı iyilikte de, kötülükte de genetik faktörlerin yani kalıtımın etkisi vardır.

Kişiler bir anne ve babadan türerler. Kişilikleri de aynen bu şekilde ya annenin soyuna yada babanın soyuna çeker. Eğer ailede huysuzluk mevcut ise, çocuklarında da bu kesinlikle olacaktır. Evlendiğimiz kişinin ailesinde bir delilik karakteri mevcutsa eşimizde de olacak, işe aldığımız bir gencin ailesinde sert tavırlılık varsa bu gençtede olacak, güvendiğimiz insanın ailesinde hırsızlık gibi bir alışkanlık varsa karşımızdaki insanda da olacaktır. Bu değiştirilemez dünya kanunlarından biridir ve bizde bu şekildeyiz. Çocuk her zaman soya çeker.

Cümle içinde örnek kullanımı: Annem abime kız istemeye giderken alma delinin kızını soya çeker diye nasihat etti.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.