Allah sağ eli sol ele muhtaç etmesin

Allah sağ eli sol ele muhtaç etmesin
Muhtaç olup başkasından bir şey istemek insana çok ağır gelir. Bu durumda en yakın akraba bile gereken ilgiyi göstermez. Onun için Tanrı'dan dileğimiz, bizi en yakınımıza dahi muhtaç etmemesidir.

Muhtaç olupta başkasından birşey istemek insana çok ağır gelir. Bu durumda bazen en yakın akraba bile gereken ilgiyi göstermez. İhtiyaç göstermeye gör, en yakın bildiğin insanlar bile senden yüz çevirir. Bundan dolayı Allah'tan dilediğimiz, bizi en yakınımıza bile muhtaç etmemesidir.

Maddi ve manevi imkanlarını kaybeden kimselerin başkasından yardım istemeleri çok zor bir durumdur. Böylesine bir durum insana çok ağır gelir. Böyle bir durumda insana en yakın akrabaları bile gereken ilgiyi göstermeyebilir. Bu bakımdan, Allah kimseyi kimseye, en yakınlarına bile muhtaç etmesin.

İnsanların başkalarından bir şey istemeleri kendile­rine çok ağır ve gurur kırıcı gelir. Özellikle halk içinde saygın bir yeri olan kişiler, sosyal durumlarının bozul­ması sonucu muhtaç duruma düşünce en yakınlarından dahi bir şey istemeye utanır ve ar ederler. Onun için Allah'tan dilekte bulunurken kimseye muhtaç etmeme­si için dilekte bulunurlar. 

Yakınlarına muhtaç olup da iyi muamele görmeyen kişilerin hâlleri üzerine söylenir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.