Ali Bahçetepe tek seferde en fazla beton blok kırma rekorunu 2015'te kaç beton blok kırarak elde etmiştir

Ali Bahçetepe tek seferde en fazla beton blok kırma rekorunu 2015'te kaç beton blok kırarak elde etmiştir
1 dakikada ve 30 saniyede en fazla beton blok kırma rekorlarına da sahip olan Ali Bahçetepe tek seferde en fazla beton blok kırma rekorunu 2015'te kaç beton blok kırarak elde etmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 1 dakikada ve 30 saniyede en fazla beton blok kırma rekorlarına da sahip olan Ali Bahçetepe tek seferde en fazla beton blok kırma rekorunu 2015'te kaç beton blok kırarak elde etmiştir 

A- 17
B- 37
C- 57
D- 77

Doğru Cevap: 37

İki Yeni Guinness Rekoruna Daha İmza Attı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde spor yaşamını sürdüren rekortmen tekvandocu 58 yaşındaki Ali Bahçetepe, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümüne denk getirdiği denemeleriyle iki yeni Guinness rekoruna daha imza attı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda noter görevlileri ve hakemler gözetiminde gerçekleştirilen rekor denemeleri, izleyenlerin yüreğini ağzına getirdi. Bahçetepe'nin ilk rekor denemesinde göğsünün üzerine 60 santimetre uzunluğunda, 20 santimetre eninde, 7 santimetre kalınlığındaki 16 gaz beton bloğu kondu. Peş peşe indirilen balyoz darbeleriyle gaz betonlarının tamamı kırılırken süreye bakıldı. Önceden 7 saniye 37 salise ile Avustralyalı bir sporcuya ait olan rekoru Bahçetepe'nin 6 saniye 33 saliseyle geliştirdiği noter görevlileri önünde tescil edildi.

İkinci Denemede Kendi Rekorunu Egale Etti
Halen 36 beton blok ile kendisine ait olan tek vuruşta en fazla kırış rekorunu geliştirmek için platforma çıkan Bahçetepe; 75 santimetre uzunluğunda, 25 santimetre eninde ve 7 santimetre kalınlığındaki 37 beton bloğu tek vuruşta dirsek darbesi ile kırmayı denedi. Osmanlı Marşı eşliğinde vuruşunu gerçekleştiren Bahçetepe, beton blokların tamamını kırarak bu alandaki kendi rekorunu egale etti. Noter eşliğinde tescil edilen denemelerde Ali Bahçetepe'nin 17'inci Guinness Dünya Rekoru'na ulaştığı belirtildi.

Dünya beton blok kırma rekortmeni Ali Bahçetepe, Muğla'nın Datça İlçesi'nde 565 beton bloğu 46 saniyede kırarak adını 4'üncü kez Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırmaya hak kazandı.

Bahçetepe'nin, Datça Yat Limanı'nda yaptığı rekor denemesinde 48 sıra 8'li, 29 sıra 6'lı ve son sırası 9'lu olan blokları kırması, çok sayıda kişi tarafından ilgiyle izlendi. Ali Bahçetepe, noter ve Tekvando Federasyonu'ndan gelen gözlemcilerin önünde 567 beton bloğun 565'ini 46 saniyede kırmayı başardı. Bahçetepe bu performansı ile 22 Kasım 2007 tarihinde 1 dakikada 386 beton blok kıran Meksikalı Eduardo Estrada'nın dünya rekorunu eline geçirmiş oldu. Başarıyla sonuçlanan denemenin ardından soruları yanıtlayan Bahçetepe şöyle dedi:

“Daha önce dünya rekoru bana ait olmasına rağmen, şartnamede yapılan değişiklik ardından yaptığı denemede 1 dakikada 386 blok kıran Meksikalı sporcu rekoru eline geçirmişti. Bu denemede 46 saniyede 565 beton blok kırarak rekoru geri aldım. Ben bayrak için çalışıyorum, bayrağımızı dalgalandırıyorum. Bu denemeleri Datça'da gerçekleştirerek Datça'nın tanıtımını yapıyorum. Dünyada bundan daha güzel bir şey olabilir mi?”

240
99
13
24
13
12
103
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
13 Yorum