Alan Shepard aynı zamanda hangi unvanın da sahibidir

Alan Shepard aynı zamanda hangi unvanın da sahibidir
Ay'da golf oynayan ilk ve tek insan olan Alan Shepard aynı zamanda hangi unvanın da sahibidirsorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Ay'da golf oynayan ilk ve tek insan olan Alan Shepard aynı zamanda hangi unvanın da sahibidir

A- Uzaya çıkan ikinci insan
B- Ay'da yürüyen ikinci insan
C- Ay'a giden son insan
D- Ay'da yürüyen en genç insan

Doğru Cevap: Uzaya çıkan ikinci insan

Alan Bartlett Shepard, Amerikalı astronottur ve uzaya çıkan ilk Amerikalı ve ikinci insandır. Arka Amiral Alan Bartlett Shepard Jr. (18 Kasım 1923 - 21 Temmuz 1998) Amerikalı bir astronot , deniz pilotu , test pilotu ve iş adamıydı. 1961'de uzaya giden ilk Amerikalı oldu ve 1971'de Ay'da yürüdü. Shepard, ilk mürettebat Projesi İkizler misyonunun komutanı olarak atandı , ancak 1963'te aşırı baş dönmesi ve mide bulantısı olaylarına neden olan bir iç kulak rahatsızlığı olan Ménière hastalığı nedeniyle topraklandı. Bu, 1969'da cerrahi olarak düzeltildi ve 1971'de Shepard, Apollo 14 görevini Apollo Lunar Module Antares'ı Apollo görevlerinin en doğru inişine yönlendirerek komuta etti. 47 yaşında, Ay'da yürüyen beşinci, en yaşlı ve en erken doğan kişi ve Merkür Yedi astronottan sadece biri oldu. Görevi sırasında, iki isabet golf topları üzerinde ay yüzeyinde.

Shepard, Kasım 1963'ten Temmuz 1969'a (yaklaşık topraklama süresi) ve Haziran 1971'den ABD Deniz Kuvvetleri ve NASA'dan 1 Ağustos 1974'te emekliye kadar emekliye kadar Astronot Ofisi'nin şefiydi. Ağustos ayında arka amirale terfi etti. 25, 1971, bu rütbeye ulaşan ilk astronot.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.