Aksaray 1989'da il olmadan önce hangi ilin bir ilçesiydi

Aksaray 1989'da il olmadan önce hangi ilin bir ilçesiydi
Aksaray 1989'da il olmadan önce hangi ilin bir ilçesiydi sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Aksaray 1989'da il olmadan önce hangi ilin bir ilçesiydi

A) Karaman
B) Konya
C) Niğde
D) Mersin

Doğru Cevap: Niğde

Aksaray, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi’nde ve Kapadokya'da yer alan, merkezi Aksaray kenti olan idari birimdir. 15.06.1989 gün ve 3578 sayılı kanun ile Niğde den ayrılarak il statüsü kazanmıştır. Niğde'nin kuzeybatısında, Konya'nın doğusunda, Ankara'nın güneydoğusunda yer almaktadır.  7.659 km² yüz ölçümüne sahiptir.
Aksaray; Edirne, İstanbul, Ankara, Adana, İskenderun karayolu ile Samsun, Kayseri, Konya, Antalya karayolu üzerindedir. 33-35 derece doğu meridyenleri ile 38-39 derece kuzey paralelleri arasında yer alır. Doğuda Nevşehir, Güneydoğuda Niğde, Batısında Konya ve Kuzeyde Ankara ile Kuzeydoğuda Kırşehir ile çevrilidir. Yüzölçümü 7626 km²’dir. Aksaray’ın Merkez, Ağaçören, Eskil, Gülağaç, Güzelyurt, Ortaköy, Sultanhanı, Sarıyahşi  olmak üzere 8 ilçesi, 192 köy ve kasabası bulunmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

71
10
6
1
2
12
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.