31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece hangi başkentte bulunan biri yeni yıla kış mevsiminde girmiş olur

31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece hangi başkentte bulunan biri yeni yıla kış mevsiminde girmiş olur
31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece hangi başkentte bulunan biri yeni yıla kış mevsiminde girmiş olur sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece hangi başkentte bulunan biri yeni yıla kış mevsiminde girmiş olur  

A- Kanberra
B- Montevideo
C- Ulanbatur
D- Buones Aries

Doğru Cevap: Ulanbatur

Ulan Batur, Moğolistan'ın başkenti ve en büyük şehridir. Moğolca'da "Kızıl Bahadır" anlamına gelen şehrin eski ismi Urga'dır. Ulan Batur, Orta Kuzey Moğolistan'da, Tuul Nehri üzerinde bir vadide, 1,310 metre rakımda yer almaktadır. Şehir, ülkenin kültür, sanayi ve mali kalbi ve Moğolistan karayolu ağının merkezidir. Rus Trans-Sibirya Demiryolu ve Çin demiryolu sistemi şehirden geçmektedir.
Ulan Batur, Moğolistan'ın biraz doğusunda, deniz seviyesinden 1,310 metre yükseklikte, Tuul Nehri üzerinde, Bogd Han Dağı'nın eteğindeki vadide yer almaktadır. Ormanlarla kaplı olan Bogd Han Dağı şehrin güneyinde bulunmaktadır ve 2250 metre yüksekliği Ulan Batur'un en yüksek noktasıdır.

1
111
3
2
2
3
68
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.