1959-1973 yılları arasında 14 sezon 430 bölüm konusu Vahşi Batı'da geçen ve bir baba ve üç oğlunun maceralarını anlatıldığı dizi hangisidir

1959-1973 yılları arasında 14 sezon 430 bölüm konusu Vahşi Batı'da geçen ve bir baba ve üç oğlunun maceralarını anlatıldığı dizi hangisidir
1959-1973 yılları arasında 14 sezon 430 bölüm konusu Vahşi Batı'da geçen ve bir baba ve üç oğlunun maceralarını anlatıldığı dizi hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 1959-1973 yılları arasında 14 sezon 430 bölüm konusu Vahşi Batı'da geçen ve bir baba ve üç oğlunun maceralarını anlatıldığı dizi hangisidir 

Doğru Cevap: Bonanza

Bonanza, Amerikan TV kanalı NBC'de 12 Eylül 1959'dan 16 Ocak 1973'e kadar yayımlanan bir televizyon dizisidir. TV tarihinde en uzun süreli yayımlanan Western dizilerinin içinde yer alan Bonanza, 14 sezonda 430 bölüm gösterimiyle 20 sezon yayımlanan Gunsmoke’un hemen arkasında ikinci sırada bulunmaktadır.

Bir dönem Türkiye’de de yayımlanan dizide, son derece akıllı bir aile reisi olan bir baba ve onun farklı eşlerinden doğmuş üç oğlundan oluşan Cartwright ailesinin maceraları anlatılmaktadır. Yayımlandığı dönemde alışılmamış bir Western türü olarak göze çarpan filmin ana temasını, baba Ben Cartwright (Lorne Greene) ile onun birbirlerine hiç benzemeyen üç oğlunun; kibar mimar Adam (Pernell Roberts), sıcak ve sevimli dev Eric “Hoss” (Dan Blocker), tez canlı ve atılgan Joseph “Küçük Joe”nun (Michael Landon) birbirlerini, komşularını ve topraklarını korumaları oluşturmaktadır. Hop Sing (Victor Sen Yung) adlı bir de Çinli göçmen aşçısı olan ailenin yaşadığı yer, Nevada'daki Tahoe Gölü'nün kıyısındaki Ponderosa Çiftligi'dir. Kulağa son derece hoş gelen ve akılda kalıcı özelliğiyle dikkat çeken filmin müziği ise televizyon için yapılan müzik parçaları içinde en çok bilinenlerden biri olarak kabul edilmektedir.

1
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.