121 bin öğretmen adayı başvuru yaptı

121 bin öğretmen adayı başvuru yaptı
Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirilen programda 121 bin başvuru yapan öğretmen adayı arasından 30 bin öğretmenin ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile MEB Şura Salonu'nda 30 bin öğretmenin atama törenine katıldı. Erdoğan, bugün ataması yapılan 30 bin öğretmen ile birlikte Türkiye'deki öğretmen sayısının 923 bin 133'e ulaştığını söyledi.

121 BİN BAŞVURU YAPILDI

Gerçekleştirilen atama KPSS puanına göre yapıldı. İlgili branşlardaki başvurular, en yüksek puandan başlanarak sıralandı ve kontenjan sayısınca atama yapıldı. Elektronik ortamda yapılan atamayla 121 bin başvuru içerisinden 30 bin öğretmen atandı. Bugün ataması yapılan öğretmenler yetiştirme programlarının tamamlanmasının ardından Eylül ayında ders başı yapacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.