10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 62 Cevapları
Bu kavramlar hakkında neler biliyorum?
Soru; bir şey öğrenmek için birine yöneltilen ve yanıt gerektiren söz ya da yazı.
Felsefi soru…; Düşünce üzerine yoğunlaşan soru sormadır. Felsefede sorular tek tek önceden belirtilemez çünkü felsefe bir araştırmadır. Araştırma ise sorularını sık sık yenileyen bir çalışma biçimidir
Bilimsel soru; Bilimsel araştırmalar her zaman bir soru ile başlar. Örneğin, yapraklar neden sararır? Karın altından çiçeklerini çıkartan bir kardelen görüp onunla ilgili bilgi toplarken okuduğunuz bilgiler sizin bir soru sormanıza neden olabilir. Köpekleri çok seven biri olarak onları kenelerden uzak tutmanın yollarını arayacak sorular sorabilirsiniz. Burada önemli olan sorunuzun mümkün olduğu kadar basit, açık ve sınırlı olmasıdır.
1. Soru nedir?
Cevap: Soru herhangi bir konuda insanın merakını gidermeye yarayan tümcelerdir diyebiliriz.
2. Soru sormadan bir şeyi anlamak ve bilmek mümkün müdür? Nasıl?
Cevap:Her zaman mümkün değildir. Sorular biz daha nefes almaya başladığımız andan itibaren hayat hakkındaki bütün bilgileri almamızı bizi hayat karşısında donanımlı yapan şeylerdir.
3. “Bugün hava nasıl?” sorusu ile “İnsan nedir?” sorusu arasında ne fark görüyorsunuz?
Cevap: İkisi de soru olmasına rağmen ikisinin sorulduğu alan arasında fark vardır. Mesela hava nasıl sorusu dış dünya ile ilgili gözlemlenebilir cevabını hemen bulabileceğimiz bir soru iken insan nedir daha geniş daha evrensel ve cevabını hemen söyleyemeyeceğimiz bir sorudur.
Kaynak:Eğitim Sistem
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.