Z harfi ile başlayan ülkeler

Z harfi ile başlayan ülkeler
Z ile başlayan ülkeler listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca Z harfi ile başlayan ülkelerin başkentleri de hemen yanlarında verilmiştir. Z harfi ile başlayan ülkeler; Zambiya ve Zimbabve'dır.

Z ile başlayan ülkeler listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca Z harfi ile başlayan ülkelerin başkentleri de hemen yanlarında verilmiştir.

Z harfiyle başlayan ülkeler ve başkentleri

  • Zambiya Başkenti : Lusaka
  • Zimbabve Başkenti : Harare

Z harfiyle başlayan ülkeler hakkında kısa bilgiler

Zimbabve ya da resmî adıyla Zimbabve Cumhuriyeti, Afrika kıtasının güneyinde, denize kıyısı olmayan bir kara ülkesi. Eski adı Güney Rodezya olan ülkenin sınır komşularını Zambiya, Mozambik, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Botsvana oluşturmaktadır. Ülkenin Namibya ile olası 100 m uzunluğundaki sınırı tartışmalıdır.

Zambiya ya da resmî adıyla Zambiya Cumhuriyeti, Afrika kıtasının güney bölümünde denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Ülke Zambiya ismi ile bağımsızlığını kazanmadan önce Kuzey Rodezya adı ile 1924 yılına kadar Birleşik Krallık sömürgesi olmuş ve bu tarihten sonra da Birleşik Krallık'ın himayesi altına girmiştir.

130
756
260
160
165
251
702
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.