Yaşanılan coğrafyanın ekonomik faaliyetlere etkisi nelerdir
Ödev cevabı kısaca,
Yaşanılan yerin doğal ve yapay tarihi yerleri varsa turizm, ekilip biçilebilen yani tarıma uygun bir yerse tarım, hayvanlar için uygun ortam varsa hayvancılık, gerekli enerji varsa sanayi gelişir.
Konar göçer toplumlardan biri Türklerdi. İslamiyetle tanışmadan önceki yani Orta Asya’da yaşayan Türkler, “nomad” yani göçebe olarak yaşamlarını sürdürmekteydiler. Bozkır coğrafyasında yaşayan Orta Asya Türklerinin en temek ekonomik faaliyeti hayvancılıktı. Hayvancılığın yanında diğer ekonomik faaliyetleri ise ganimet ve hazine toplamak, vergi toplamak, ziraat, avcılık yapmak, endüstri ve el sanatlarıyla ticaret yapmaktı. Orta Asya’da iklim şartları ve çağın şartları üzerine konar-göçer Türk halkı barınma, giyinme ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlarını kendi kaynaklarından sağlamışlardır.
Yaşanılan yerin doğal ve yapay tarihi yerleri varsa turizm, ekilip biçilebilen yani tarıma uygun bir yerse tarım, hayvanlar için uygun ortam varsa hayvancılık, gerekli enerji varsa sanayi gelişir. Her bölgede her ekonomik faaliyet yapılmak zorunludur diye bir kural yoktur. Mesela bazı ülkeler geçimini tarımla, bazıları turizmle sağlar.
Şunu söylemeden geçmeyelim, ekonomik faaliyetlerin sayısı önemli değildir. Tarımı planlı bir şekilde yapıp satan bir ülke bundan çok kazanç elde edebilir gibi. Her coğrafya her ekonomik faaliyete uygun değildir. Mesela bazı bölgeler turizme uygun olabilir ancak hayvancılığa olamaz.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.