Yaşadığınız çevrede/şehirde bulunan yardım kuruluşları

Yaşadığınız çevrede/şehirde bulunan yardım kuruluşları
Yaşadığınız çevrede/şehirde bulunan yardım kuruluşları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

AKUT (Arama Kurtarma Derneği): Deprem, sel gibi doğal afetlerde, dağlarda, kazalarda ya da herhangi bir durumda kaybolan kişileri aramak ve kurtarmak için faaliyet gösteren bir yardım vakfıdır.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı: Türkiye’deki eğitim seviyesini ve okur-yazarlık oranını yükseltmek amacı ile çalışmalar yürüten bir vakıftır.

Türkiye Sağır Ve Dilsizler Cemiyeti: Ülkemizdeki iştme ve konuşma engelli olan insanların hayatlarını kolaylaştırarak yaşam standartlarını yükseltmek ve bu kişilerin ülkeye faydalı birer birey olarak kazandırılması için çalışmalar yapan yardım kuruluşudur.

Lösemili Çocuklar Vakfı: Lösemi yani ilik hastası olan çocukların sağlık ihtiyaçlarının ve eğitim giderlerinin karşılanması için kurulan bir yardım kuruluşudur.

KızılayDoğal afetlerde zor durumda kalan ve yardıma ihtiyacı olan bireylere yardım eder bununla birlikte acil kan ihtiyaçları için toplumdaki insanları kan bağışı için bilinçlendirerek gönüllü olarak kan toplar. Bu nedenle de ülkemizdeki kan bağışı çalışmalarını yapan en büyük ve kendini geliştiren yardım kuruluşudur diyebiliriz.

Türkiye’de resmi ve sivil birçok kurum bulunmaktadır. Bunların çoğu sosyal kurumlar olarak sosyal ihtiyaçların karşılanmasında görevli olarak insan çalıştıran ve insanlara yardım eden yardım kuruluşlarıdır. Sivil toplum kuruluşlarının en önemli özelliği muhtaç olan kimselere yardım etmeleridir. Bunun için zaman ve mekan fark etmez. Din, dil, ırk farklılığı da önemli değildir.

Türkiye’de bulunan yardım kuruluşlarından bazıları şu şekildedir:

  • Kızılay
  • Yeşilay
  • Mehmetçik Vakfı

11246
3749
6215
2174
1974
2302
11218
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
8 Yorum