Vücudumuzdaki sistemler nelerdir

Vücudumuzdaki sistemler nelerdir
Vücudumuzu meydana getiren başlıca sistemler; destek ve hareket sistemi, sindirim sistemi, dolaşım sistemi, boşaltım sistemi, solunum sistemidir.

Destek ve hareket sistemi

Vücudun hareket etmesini ve dik durmasını sağlayan sistem hareket ve destek sistemi olarak bilinmektedir. İskelet ve kas sistemi olarak ikiye ayrılır.

destek-ve-hareket-sistemi.jpg

Sindirim sistemi

Alınan besin kaynaklarını hücrelere ve kana aktarımını sağlayabilmek için çalışan sistem sindirim sistemi olarak bilinmektedir. Kimyasal ve mekanik olarak iki farklı şekilde çalışan sindirim sistemi, besin kaynakları çok küçük parçalara ayırarak sağlıklı şekilde geçiş yapmasına imkan verir.

sindirim-sistemi.jpg

Dolaşım sistemi

Çok hücreli canlılarda besin kaynaklarının ve oksijenin bütün hücrelere ulaşmasına imkan tanıyan sistem dolaşım sistemidir. Aynı zamanda metabolik bazı faaliyetler neticesinde oluşan karbondioksit ile beraber, diğer bütün zararlı unsurların atılmasına olarak vermektedir.

dolasim-sistemi.jpg

Boşaltım sistemi

Vücutta bulunan fazla suyun ve su içerisinde yer alan erimiş haldeki zararlı unsurlar ile gereğinden fazla bulunan maddelerin atılmasını olanak tanıyan sistem boşaltım sistemidir. Aynı zamanda besin kaynakları üzerinden oluşan pek çok atığın sağlıklı şekilde uzaklaştırılmasında büyük bir öneme sahiptir.

bosaltim-sistemi.jpg

Solunum sistemi

Kısaca karbondioksit (CO2) gazından oksijen (O2) gazı ile yer değiştirmesini sağlayan sistem solunum sistemidir. Kan hücreleri üzerinden taşınmak suretiyle insanın yaşamını oluşturan temel sistemdir.

solunum-sistemi.jpg

323
40
202
35
39
161
139
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum