U ve Ü harfi ile başlayan çiçek isimleri

U ve Ü harfi ile başlayan çiçek isimleri
U-Ü harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, baş harfi U ve Ü olan çiçekler hangileridir, U ve Ü ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

U ve Ü ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca U ve Ü harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

U ve Ü harfi ile başlayan çiçek isimleri

  • Udumbara çiçeği
  • Unutma beni çiçeği
  • Uyku çiçeği
  • Üçgüller çiçeği
  • Üzüm sümbülü çiçeği

 

U ve Ü harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Udumbara çiçeği ağaçların dalların parazit olarak yetişen bir çiçektir. Youlan Paulo ismiyle de bilinen bu çiçek çapı 7 mm gövdesi 1 mm olan çok küçük bir çiçektir. Üzerinde yaşadığı ağacın meyvesi içinde yetiştiği için gözle görülmesi oldukça zordur.

Unutma beni çiçeği, Myosotis scorpioides, gerçek unutma ya da su unutma beni, borage ailesi Boraginaceae'deki otsu çok yıllık çiçekli bir bitkidir. 

Uyku çiçeği, genellikle sahte yonca olarak adlandırılan Oxalis triangularis, Oxalidaceae familyasındaki yenilebilir çok yıllık bitki türüdür. Güney Güney Amerika'daki birkaç ülkeye özgüdür. 

Üçgüller çiçeği, Baklagiller familyasından bir bitki. Üçgül değerli bir yem bitkisidir. Üçgüller, büyük bölümü bir yıllık, bazısı da çok yıllık olan kısa boylu, otsu bitkilerdir. Çanak ve taç yaprakları beş parçadan oluşan beyaz, pembe ya da kırmızı çiçekleri dalların ucunda başçıklar hâlinde açar.

Üzüm Çiçeği'nin Bilimsel adı Muscari armeniacum’dur. Asparagaceae familyasının Muscari cinsinin örnek türü. Bazı kaynaklarda Liliaceae familyasından olduğu iddia edilir. Oysa sümbül de Muscari de Asparagaceae familyasındandır.

Kaynak:Eğitim Sistem

131
111
507
81
78
82
79
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.