Türkiye'de bir eserin telif hakkı koruma süresi sahibinin ölümünden sonra kaç yıldır

Türkiye'de bir eserin telif hakkı koruma süresi sahibinin ölümünden sonra kaç yıldır
Türkiye'de bir eserin telif hakkı koruma süresi sahibinin ölümünden sonra kaç yıldır sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 21 Ocak Cumartesi 657. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Remzi Mertcan Özlü 28 yaşında, İstanbul'da yaşıyor.

Soru : Türkiye'de bir eserin telif hakkı koruma süresi sahibinin ölümünden sonra kaç yıldır 

A- 30

B- 70

C- 90

D-100

Doğru Cevap: 70

Telif hakkı (İngilizce copyright), bir kişi ya da kişilerin her türlü fikrî emeği ile meydana getirdiği bilgi, düşünce, sanat eseri ve ürününün kullanılması ve kopyalanması ile ilgili hukuken sağlanan haklardır. Telif hakkının doğması için tescile gerek yoktur. Fikir ve sanat eserleri üzerindeki haklar eserin üretilmesiyle birlikte doğar. Bununla birlikte eser sahibi isterse ülkenin ilgili tescil birimlerinde (mesela Türkiye'de noter ya da Kültür Turizm Bakanlığı) isteğe bağlı olarak kayıt-tescil yaptırabilir. Telif hakları, genellikle belli bir süre için geçerlidir.
 
Telif hakkı simgesi, çember içinde bir "C" harfidir, © harfi üzerinde bulunduğu yapanın telif haklarının korunduğunu belirtir ve İngilizce "copyright" kelimesini ifade eder. C sembolü kullanılsın ya da kullanılmasın; orijinal her fikir ve ürün, doğuştan telif haklarına sahiptir.
 
Telif hakların korunması temel insan haklarından biridir. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 27. maddesine göre herkesin yaptığı her türlü bilim, edebiyat veya sanat eserinden mütevellit manevî ve maddî menfaatlerin korunmasına hakkı vardır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.