Turizm rehberliği bölümü nedir

Turizm rehberliği bölümü nedir
Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Turizm Rehberliği bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Turizm Rehberliği mesleği hakkında bilgiler :

Turist Rehberliği bölümü de turizm eğitimi için önemli bir eğitimdir. Turist Rehberliği bölümü 2 yıllık önlisans programıdır. Turist Rehberliği bölümünün amacı, turist rehberliği mesleğini en iyi şekilde yapacak, kendi işini kurabilecek ve turizm sektörüne katkı sağlayabilecek insanları yetiştirmektir.

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Turizm Rehberliği bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Turizm Rehberliği Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

Turizm Rehberliği Bölümü Tanıtımı:

Turizm Rehberliği programının amacı, ülkemizdeki tabiat ve kültür varlıkları hakkında yerli ve yabancı turistlere bilgi verecek turist rehberlerini yetiştirmektir. Turist rehberleri, turist bölgelerde turizm bürolarına bağlı olarak çalışabilirler ya da Turizm Bakanlığına bağlı kurumlarda görev alabilirler.

Programın Amacı: Turizm rehberliği programının amacı, ülkemizin tabiat ve kültür varlıkları hakkında yerli ve yabancı turistlere bilgi verecek turist rehberlerini yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Turist rehberliği programında, yabancı dil, güzel sanatlar, genel turizm bilgisi, coğrafya, tarih, mitoloji, arkeoloji, folklor, turist rehberliği gibi meslek dersleri, dersler okutulmaktadır.

Gereken Nitelikler: Turizm rehberliği programına girmek isteyen kişilerin, normalin üstünde bir akademik yeteneğe özellikle akıcı bir dille konuşabilme yeteneğini, güçlü bir belleğe ve ikna gücüne sahip, seyahat etmekten hoşlanan kimseler olmaları beklenir.

Mezunların kazandıkları unvan ve yaptıkları işler: Turizm rehberliği programını bitirenlere “Turist Rehberi” unvanı verilmektedir. Turist rehberleri, turistik bölgelerdeki turizm bürolarında ya da müzelerde görev alırlar; yerli ve yabancı turistlere ülkemizin kültür varlıklarını ve tabiatını tanıtırlar. Turist rehberleri, ören yerlerinin, müze, saray gibi kültür varlıklarının bulunduğu yerleri gezdirir ve buraların tarihi geçmişi ve halihazır özellikleri hakkında açıklamalar yapar. Seyahat sektörü başta olmak üzere turizmin hemen her alanı, havayolları firmaları, bireysel acentacılık, tur operatörlüğü ve kokartlı turizm rehberliği. Alternatif olarak dış ticaret firmaları.

Çalışma alanları: Turist rehberleri, turistlik bölgelerde turizm bürolarına bağlı olarak çalışabilirler ya da Turizm ve Tanıtma Bakanlığına bağlı kurumlarda görev alabilirler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.