Topraklamanın can ve mal güvenliği açısından önemi
Toprak zemine basarak elektrik boşalması, duş alarak temizlenmek, tankerlerin statik elektriğe karşı bir zincirle toprakla temas etmesi, minarelerde paratoner kullanımı gibi unsurlar topraklama örnekleridir. Elektrik, doğal gaz sistemlerinde ve elektriğin olduğu hemen her yerde topraklama için belli bir akım hattı da oluşturulmaktadır. Böylece yüksek gerilimin önüne geçilmektedir.
Bazı cisimler elektriğe maruz kalarak fazla yükle yüklenebilirler. Bu durumda cisimlerin fazla yükünün dengelenmesi gerekir. Bu durumda evde, işte ve sanayide elektrik hatlarının aşırı yükle yüklenmesi şeklinde de meydana gelebilir. Bu sorunu çözmek için topraklama sistemleri geliştirilmiştir.
Topraklama bir cisimde ya da iletkende meydana gelen aşırı elektrik yüklenmesinden dolayı bu yüklerin toprağa verilerek dengelenmesi anlamına gelmektedir. Topraklama sayesinde elektrik nedeniyle gerçekleşebilecek tehlikelerin önüne geçilerek patlamalara ve yangınlara karşı da önlem alınmış olur. Her evde, her iş yerinde ve her sanayi de topraklama olmalıdır. Topraklama kanuni bir zorunluluktur.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.