Toplumda barış ortamı sağlanmadığında ne gibi sorunlar yaşanır

Toplumda barış ortamı sağlanmadığında ne gibi sorunlar yaşanır
Toplumda barış ortamı sağlanmadığında ne gibi sorunlar yaşanır, barışla ilgili sloganlar nelerdir, Savaş, insanlara, toplumlara ve çevreye ne gibi zararlar vermektedir

Toplumda barış ortamı sağlanmadığında ne gibi sorunlar yaşanır?

Toplumda barış ortamının korunması, birlik ve beraberliğin sağlanması, güven ve huzur ortamının oluşması için barış en önemli değerdir. Barış olmadan toplumda birlik ve düzenden bahsetmek imkansızdır. Barış insanlara bir arada yaşama erdemini aşılamaktadır.

Toplumda barış ortamı sağlanamadığından parçalanmalar, bölünmeler, klikleşmeler, gruplaşmalar, ayrışmalar yaşanır. Suç oranı artar ve kaos ortamı oluşur. Barış olmazsa savaş olur. Doğa boşluk kabul etmez ve barışın yeri daha kötü etkenlerle dolmaya başlar. Ahlaki bozulmalar meydana gelir. Kültür değerleri kaybolur. Milli ve manevi şuur da zafiyete uğrar. Bu nedenle barışın korunması ve kalıcı hale gelmesi sağlanmalıdır. Barış olmada güven ve huzur ortamının oluşması imkansızdır.

Barışla ilgili sloganlar bularak bunları arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Barış her yerde.
  • Yurtta barış, dünyada barış.
  • Her savaşın sonu bir barış antlaşmasıdır.
  • Barışsız dünya savaş alanı gibidir.
  • İnsanlığın geleceği barış.
  • Ya barış, huzur, mutluluk ya da savaş, kin, nefret.
  • Barış yoksa bir yerde düşmanlık hakimdir orada.
  • Barışı hazmedemeyenler ya silah tüccarlarıdır ya açgözlüler.
  • Barış varsa, huzur var, mutluluk var, kardeşlik var.
  • Toplumun huzuru için barış şarttır.
  • Toplumda barış olmayınca huzur ve güvenden bahsedilemez.
Ülkemizin birçok yerinde cami, kilise ve havra gibi farklı dinlere ait ibadet yerlerinin bulunması neyi ifade etmektedir?

Müslümanların ibadetlerini yerine getirdiği camiler, Hristiyanların ibadetlerini yaptıkları kiliseler, Yahudilerin ibadetlerin yaptıkları Havralar ülkemizin birçok yerinde bulunmaktadır. Bu ibadet yerlerinin bir arada bulunuyor olması ülkemizde hoşgörünün, farlı inançlara saygı duyulduğunun göstergesidir.

Ayrıca bu mekanların toplumda bulunması din özgürlüğünün, birlik ve beraberliğin işaretlerindendir.

Sizce barışsever bir kişide hangi özelliklerin bulunması gerekir? Bu konudaki görüşlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Barışsever insan öncelikle kendisi ve çevresiyle barışık olmalıdır. Sabırlı olmasıyla birlikte şefkatle merhametli olması affedici olmasını kanıtlar. Sabırlı olması O kişinin halinden anlamasına yardımcı olur. Bir şans vermek. Sevgiyle yaklaşmak yardım etmelidir. Durust olmasıyla birlikte örnek olmalidir.

Bir kişinin elinden ve dilinden diğer insanların güvende olması ne demektir? Tartışınız.

Toplumda bazı manevi değerlerin varlığı bütün değerlerin bağlayıcılığı anlamına gelmektedir. Dürüstlük, doğruluk, adalet, merhamet, hoşgörü, vicdan ve insaf bu değerlerdendir. Bir kişinin güvenilir olması emin olması anlamına gelmektedir. Emin olmak emanete sahip çıkmak anlamına gelmektedir.

Bir kişinin elinden ve dilinden diğer insanların güvende olması demek o kişinin emin olduğunu ve Müslüman olduğunu göstermektedir. Müslüman bir kişi elinden ve dilinden emin olunan kişidir. Kimseye eliyle doğrudan ya da diliyle dolaylı bir şekilde asla zarar vermez. Bir Müslüman asla kasıtlı bir şekilde insanlara ve insanlığa zarar vermez, zarar vermek için de çalışmaz.

Savaş, insanlara, toplumlara ve çevreye ne gibi zararlar vermektedir?

Savaşlar yıkımlara, kıyımlara, katliamlara, kıtlıklara, yokluklara, açlıklara, kimsesiz kalmalara neden olmaktadır. Savaşların insanlara, topluma, çevreye zararları bulunmaktadır. Savaşlar maddi hasara yol açtığı gibi manevi hasarlara da yol açmaktadır. Savaşlarda patlayan kurşun ve bombalar sürekli kayba neden olmaktadır.

Savaş, insanların canını kaybetmesine, yakınlarını kaybetmesine, evlerini ve yurtlarını kaybetmesine neden olur. Toplumların birlik ve beraberliğini kaybetmesine, barış ve huzur ortamının kaybolmasına,parçalanmalara, kültür emperyalizmine neden olur. Doğal çevreye zarar vererek nesillerin helak olmasına, nesillerin tükenmesine, kıtlık ve kuraklığın yaşanmasına neden olur. Bitki örtüsünü bozar, doğal denge ve döngülerin gerçekleşmesini engeller.

Atatürk’ün, “Yurtta barış, dünyada barış” sözünün anlamını arkadaşlarınızla değerlendiriniz.

Dünyada ne kadar fazla ırk olsa bile bütün insanlar ayrım yapmadan sevgi ve barış içinde yaşamalıdır. Çünkü bir ülkede olan kötü olay tüm ülkeleri etkileyebilir.Sorunları savaşmadan çözmeliyiz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.