Teşri, temsil ve tezkiye ne demek

Teşri, temsil ve tezkiye ne demek
Teşri ne demek, temsil ne demek, tezkiye ne demek, teşri, temsil ve tezkiye kavramlarının anlamları hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Teşri: Kanun koymak, yükseltmek, yol açmak, gemiye yelken yapmak. Arapça "şera'a" fiilinden türetilmiş olup tef'îl babından mastardır. Aynı kökten gelen şeriat sözcüğü ise; din, yol, su kaynağına götüren yol, kapı eşiği demektir. İslâm şeriatı deyimi ise Hz. Muhammed (s.a.v)'in getirdiği, temelde kitap, sünnet, İcma ve kıyasa dayanan ibadetlere ve insanlar arası ilişkilere ait Allah ve Resulunun koyduğu esasları ifade eder. Şârî, şerîat koyan demektir. 

Peygamberlerin görevlerinden biri de teşridir. Teşri; kanun ve hüküm koymak anlamına gelir. Peygamberler, yaşadıkları toplumda ortaya çıkan sorunlara çözümler getirmişlerdir. Onların tebliğ ve tebyin görevlerinin yanı sıra teşri sorumlulukları da vardır.

Temsil; (bir kimsenin ya da bir topluluğun verdiği yetkiyle) adına, yerine davranma demektir.

Tezkiye; kelimesi sözlükte "Temizlemek ve arıtmak" anlamlarına gelir. Dini anlamı ise nefsi temizleyip günahlardan arındırmak demektir."

1820
515
257
162
886
179
585
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.