Teknolojik buluşların ortaya çıkmasında insanların ihtiyaçlarının rolleri

Teknolojik buluşların ortaya çıkmasında insanların ihtiyaçlarının rolleri
Teknolojik buluşların ortaya çıkmasında insanların ihtiyaçlarının rolleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların ihtiyaçları doğrultusunda teknolojik gelişmeler yaşanmaktadır. Teknolojik buluşmalar günlük ihtiyaçların karşılanması için geliştirilmektedir. İnsanların günlük hayatlarında zaruri, keyfi ve temel ihtiyaçları bulunmaktadır. Geçmişten günümüze birçok teknik araç insanların ihtiyaçları için bulunmuştur.

Geçmişte özellikle ulaşım ihtiyacının insanların sorunları arasında yer alması tekerleğin icadı ve at arabasının bulunmasıyla şekillenmiştir. İletişim ihtiyacı da elektriğin keşfedilmesiyle birlikte yapılan çalışmalar bakımından hızlanmıştır. Böylece telefon ortaya çıkmıştır. Eğitim ihtiyacının olması ve ekonomik faaliyetlerin sürmesi için de yazı ve yazı araçları bulunmuştur. İhtiyaçlar ne kadar artarsa teknoloji de o kadar fazla ilerler ve gelişir.

  • Matbaa: İnsanın kitapları daha kolay basabilme ve maliyeti düşürme ihtiyacı,
  • Ampul: Geceleri ev, iş ve sokakları aydınlatabilme ihtiyacı
  • Telefon: Uzak mesafelerle haberleşme ihtiyacı
  • Bilgisayar: Bilgiler daha çabuk ve etkili bir şekilde derlemek, saklamak,
  • USB: Dijital bilgileri taşıyabilmek örnek olarak verilebilir.
  • Cırtcırt fermuar: Teknbolojik değil ama bu icat bile bir ihtiyaçtan bulunmuştur. Ayakkabıları bağlamak derdinden kurtulmak ihtiyacını gidermek.

27
3
120
2
2
9
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.