Tarihimizdeki yardımlaşma kurumları
Tarihimizdeki yardımlaşma ve dayanışma kurumları nelerdir
- Kızılay,
- Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu,
- Emekli Sandığı,
- Vakıflar Genel Müdürlüğü,
- Sağlık bakanlığı,
- İl Özel İdareleri,
- Belediyeler,
- Yeşilay,
- Milli Eğitim Vakfı,
- LÖSEV,
- Darüşşifa,
- Darülaceze,
- Türk Hava Kurumu ,
- Arama Kurtarma Derneği (AKUT),
çeşitli kurum ve kuruluşlar, tarihimizdeki yardımlaşma ve dayanışma kurumları arasında yer almaktadır. Yardımlaşma kurum ve kuruluşlarının ortak amacı, yardıma muhtaç olan kişilere yardımcı olmaktır. Her birinin çalışma durumu, şekli ve yardım ettikleri konular farklıdır.
Yardımlaşma kurumlarımız hangileridir
Kızılay: Deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerde halka yardım eder. Böylesi afetlerden dolayı zor durumda kalanlara yiyecek, içecek, giysi, battaniye, çadır vb. yardımlarda bulunur. Ayrıca Kızılay, kan merkezleri aracılığıyla acil ihtiyaç sahiplerine kan temin eder.
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu: Kimsesiz çocuklara ve yaşlılara yardım amacıyla kurulmuştur. Onların yeme içme ve barınma gereksinimlerini karşılar. Bu kurum bünyesinde kimsesizi ve bakıma muhtaç yaşlıları himaye etmek amacıyla kurulmuş huzurevleri de bulunur.
Aş Evleri: Yoksullara gıda ve yemek yardımı yapar.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı: Bu vakıf, yoksul ve muhtaç durumda olan kimselere para, yakacak vb. yardımlarda bulunur.
Millî Eğitim Vakfı: Yardımlaşma ve dayanışma amacıyla oluşturulmuş kurumlardan biri de Millî Eğitim Vakfıdır. Bu vakıf okullar yaptırır, yoksul ve muhtaç durumda olan öğrencilerin gereksinimlerini karşılar.
Mehmetçik Vakfı: Vatani görevlerini yaparken şehit olan kimselerin ailelerine ve gazilere yardım amacıyla kurulmuştur.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.