Tâif Seferi’nin sebep ve sonuçları

Tâif Seferi’nin sebep ve sonuçları
Tâif Seferi’nin sebep ve sonuçları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Taif Seferi, Peygamber (a.s.)’ın ilk peygamberlik yıllarında Taif’ten yardım istemeye gitmesi ve Taif’te taşlanmasıyla karıştırılmamalıdır. Taif Seferi, Huneyn Savaşı sonrasında yaşanmıştır. Huneyn Savaşı, Müslüman oplmayan Arapların putperest olarak Taiflilerle işbirliği yapması sonucunda gerçekleşmiştir.

630 yılında gerçekleşen Taif Seferi, şehrin kuşatılması ile sonuçlanmıştır. Şehrin teslim alınması mümkün olmasa da ertesi sene şehre giden İslam elçileri vasıtasıyla İslam’a giren bir şehir olmuştur.

Taif Seferi’nin nedenleri şu şekildedir:

  • Müslüman olmayan Araplar Taiflilerle işbirliği yapmıştır.
  • Putperestler düzenli bir ordu kurmuştur.
  • Putperestler düzenli ordu ile Müslümanlar üzerine yürümek istemiştir.

Taif Seferi’nin sonuçları şu şekildedir:

  • Müslümanlar Taif şehrini kuşatmışlardır.
  • Muhasara altında olan şehir alınamamıştır.
  • Ertesi yıl şehre giden İslam elçileri olmuştur.
  • Şehre gelen İslam elçileri sayesinde Taif şehri Müslüman olmuştur.

Peygamber (a.s.), ahir ömründe birçok savaşa katılmıştır. Katıldığı savaşlara gaza ya da gazve denmektedir. Son sekiz senede altmıştan fazla savaşı yönettiği bilinmektedir. 40 yaşında peygamber olmuş ve yirmi üç sene peygamberlik yapmıştır. Bu sürede İslam beldelerinin sayısının artması söz konusu olmuştur.

Huneyn Savaşı ile Taif Seferi de aynı anlarda olmuştur. Bunun nedeni Taiflilerin, Müslüman olmayan putperest Arapları desteklemesi ve Müslümanlara karşı kışkırtmasıdır. Fakat Müslümanlar bu durumun üstesinden gelmiştir.

359
316
316
316
316
316
316
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.