Sinir sistemi rahatsızlıklarının tedavisiyle ilgili teknolojik gelişmeler
Yayınlanma:
Güncelleme:
Sinir sistemi rahatsızlıklarının tedavisiyle ilgili teknolojik gelişmeleri Genel Ağ üzerinden araştırınız. Elde ettiğiniz bilgilerden bilişim teknolojileri araçlarını kullanarak bir sunu hazırlayınız.
Teknolojik Gelişmeler ve Sinir Hastalıkları
- Beyin aktivitesini etkileme yeteneği, bilim insanlarının beyin fonksiyonlarını araştırmasına ve Parkinson hastalığı gibi nöropsikiyatrik bozuklukların altında yatan düzensizliği tedavi etmesine yardımcı olmaktadır.
- Derin beyin stimülasyon yöntemi belirli bölgeleri aktive etmek için beyine yerleştirilen bir elektrot kullanılır; transkranial manyetik stimülasyon ve transkranial odaklı ultrason gibi diğer teknikler de, beyin ameliyatını gerektirmeden beynin uyarılması için başın dışından sinyaller verir.
- Bu yaklaşımların tekniği geliştikçe, bilim adamları, beyinde daha derin alanlara ulaşma potansiyellerini daha iyi araştırabiliyorlar.
Sinir Sistemi Hastalıklarının Tedavisinde Kullanılabilecek Teknolojik Gelişmeler
- Transkraniyal manyetik stimülasyon yöntemi, yaşlı erişkinlerin nesne konumlarını ne kadar iyi hatırladığını ve yaşa bağlı bellek kaybını sınırlamak için olası bir yol sağlar.
- Transkraniyal odaklanmış ultrason, derin beyin bölgelerini tarar ve primat davranışına yardımcı olur, bu da nörolojik bozuklukların tedavisinde potansiyel bir teknolojik araçtır.
- Taşınabilir bir kulaklık, transkraniyal odaklı ultrasonografiyi, koyundaki derin beyin bölgelerini uyarmak için hedefleyebilir; uyanık, hareketli hayvanlarda belirli beyin bölgelerini uyarmaya yönelik ilk adımdır.
- Eşzamanlı olarak farelerde nöronları izleyen ve harekete geçiren bir beyin uyarım sistemi, gerçek zamanlı nöral değişikliklere dayanan beyin aktivitesinin daha iyi kontrol edilmesini sağlar.
- Uyarlanabilir bir derin beyin stimülasyon cihazı, Parkinson hastalığında istemsiz hareketin şiddetine bağlı olarak stimülasyon seviyesini otomatik olarak ayarlayabilir, semptomların ve yan etkilerin daha iyi yönetilmesine olanak tanır.
SORU & CEVAP
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.