Sinir sistemi rahatsızlıklarının tedavisiyle ilgili teknolojik gelişmeler

Sinir sistemi rahatsızlıklarının tedavisiyle ilgili teknolojik gelişmeler
Sinir sistemi rahatsızlıklarının tedavisiyle ilgili teknolojik gelişmeleri Genel Ağ üzerinden araştırınız. Elde ettiğiniz bilgilerden bilişim teknolojileri araçlarını kullanarak bir sunu hazırlayınız.

Teknolojik Gelişmeler ve Sinir Hastalıkları

  • Beyin aktivitesini etkileme yeteneği, bilim insanlarının beyin fonksiyonlarını araştırmasına ve Parkinson hastalığı gibi nöropsikiyatrik bozuklukların altında yatan düzensizliği tedavi etmesine yardımcı olmaktadır.
  • Derin beyin stimülasyon yöntemi belirli bölgeleri aktive etmek için beyine yerleştirilen bir elektrot kullanılır; transkranial manyetik stimülasyon ve transkranial odaklı ultrason gibi diğer teknikler de, beyin ameliyatını gerektirmeden beynin uyarılması için başın dışından sinyaller verir.
  • Bu yaklaşımların tekniği geliştikçe, bilim adamları, beyinde daha derin alanlara ulaşma potansiyellerini daha iyi araştırabiliyorlar.

Sinir Sistemi Hastalıklarının Tedavisinde Kullanılabilecek Teknolojik Gelişmeler

  • Transkraniyal manyetik stimülasyon yöntemi, yaşlı erişkinlerin nesne konumlarını ne kadar iyi hatırladığını ve yaşa bağlı bellek kaybını sınırlamak için olası bir yol sağlar.
  • Transkraniyal odaklanmış ultrason, derin beyin bölgelerini tarar ve primat davranışına yardımcı olur, bu da nörolojik bozuklukların tedavisinde potansiyel bir teknolojik araçtır.
  • Taşınabilir bir kulaklık, transkraniyal odaklı ultrasonografiyi, koyundaki derin beyin bölgelerini uyarmak için hedefleyebilir; uyanık, hareketli hayvanlarda belirli beyin bölgelerini uyarmaya yönelik ilk adımdır.
  • Eşzamanlı olarak farelerde nöronları izleyen ve harekete geçiren bir beyin uyarım sistemi, gerçek zamanlı nöral değişikliklere dayanan beyin aktivitesinin daha iyi kontrol edilmesini sağlar.
  • Uyarlanabilir bir derin beyin stimülasyon cihazı, Parkinson hastalığında istemsiz hareketin şiddetine bağlı olarak stimülasyon seviyesini otomatik olarak ayarlayabilir, semptomların ve yan etkilerin daha iyi yönetilmesine olanak tanır.

5
3
0
0
0
1
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.