Sınavla öğrenci alan okul sayısı azalacak

Sınavla öğrenci alan okul sayısı azalacak
2019 LGS: Sınavla öğrenci alan okul sayısı azalacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alan okul sayısının azaltılacağını söyledi.

Bu durumda da 2018 LGS ile öğrenci alan 1367 okulun sayısı düşecek. Bu okulların 747’sini meslek ve imam hatip liseleri oluşturmuştu. Sınavla öğrenci alan liselerin kontenjanı da yaklaşık 127 bindi. Selçuk, Kanal 7'de yayımlanan Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Selçuk, 1 Haziran’da yapılacak LGS ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Ben, sınavın adını ya da sistemini değiştirmenin, eğitimin bütünsel olarak sistemini değiştirmek anlamına gelmediğini düşünüyorum. Bizim bu sene değişiklik yapma ihtiyacımız yok, asıl hedef o değil. Biz sadece önceden söz verdiğimiz gibi çocuklarımıza sürpriz yapmayacağız. Biz bunun bu şekilde yürüyeceğini, fakat uygulamada aksaklıklar olduğunu, yerleştirmeye esas olan bazı kriterlerde bazı sıkıntılar olduğunu ve bunların tümüyle düzenleneceğini ve çok rahat bir yerleştirme olabileceğini söylüyoruz. Yoksa, 'LGS sil baştan' gibi böyle bir şey kesinlikle yok. Aileler, çocuklarımız rahat olsun." 

2019 LGS: SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN OKUL SAYISI AZALACAK

Bakan Selçuk, ayrıca sınavla öğrenci alan okulların sayısının düşeceğini belirterek, imkanı zayıf olan okulların imkanlarının geliştirilerek aradaki farkın da azaltılacağını söyledi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.