Sevdiğiniz bir sanat dalı
Ebru sanatı, en eski Türk kâğıt süsleme sanatlarından biridir. Diğer birçok sanat dalında rastlayamayacağımız güzellikleri önümüze seren ebru sanatı, günümüzde halen birçok atölyede öğretilmeye devam edilmektedir.
Bu sanat dalında su üzerine fırçayla birlikte bazı özel boyalar eklenir ve bir şekil elde edilir. Bu şekil ise özel bir yöntemle kağıt üzerine alınır.
Minyatür sanatı hakkında bilgi;
El yazması kitapları süslemek için sulu boya ile yapılan ve metindeki olayları yansıtan figüratif resimlere verilen ad. İtalyanca “minature” kelimesinden alınmadır. Türkçede küçük nakış anlamına hurda nakış denilmiştir.
Minyatürde figürler birbirini kapatmayacak şekilde üst üste dizilir; geride kalan figürler kâğıdın üst tarafında gösterilir; perspektif yoktur; insan figürleri önemlerine uygun irilikte yapılır; manzaradan uzaklığı renk ve boy oranı ile belirtilmez; en ince ayrıntı dahi minyatürde gösterilir; renkler ışık gölgesiz ve düz olarak sürülür. Toprak boya kullanılır. Boya sabit olsun diye XVIII. yüzyıla kadar yumurta sarısı katılmış fakat kuruduktan sonra boya yeniden kullanılmadığı için yumurta sarısı yerine (içine bir damla saf pekmez veya iki damla üzüm suyu karıştırılarak) tutkal kullanılmıştır. Minyatürlerdeki akarsular ise gümüş suyu ile yapılmıştır.
Tiyatro; özetle tiyatroyu tanımlamak gerekirse, sahnede tiyatro oyuncularının izlemeye gelen insanlar önünde belli bir konusu olan bir hikayeyi sesli yada sessiz bir şekilde anlatmak için hazırlamış oldukları gösteridir. Tiyatro canlı performansların sergilendiği bir türdür. Yani sinema sektörü gibi değildir. Her şey seyircinin gözünün önünde canlı bir şekilde gerçekleşir.
Tiyatro çeşitleri
Tiyatronun drama, komedi, trajedi, bale, opera gibi bir çok türü var. Başlıklar altında vermek gerekirse;
- Dram
- Trajedi
- Komedi
- Bale
- Opera
- Operet
- Revü
- Skeç
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.