Sahur, imsak, iftar, teravih, fitre ne demek
Ödev cevabı kısaca;
Sahur: Oruç tutmak için gece kalkıp yediğimiz öğüne denir.
İmsak: Gece sahur a kalktığımızda yediğimiz yemekten sonra oruca başladığımız vakite denir.
İftar: Oruç tuttuğumuzda akşam ezanı okunduktan sonra yediğimiz öğüne denir.
Teravih: Ramazan ayında yatsı namazı ile birlikte kılınan 32 rekatlık namaza denir.
Fitre: Ramazan ayında dinen zengin sayılan kişilerin verdiği sadaka.
Sahur: Oruç tutmak için sabah namazından önce sahur vaktinde yemek yenir. Geceleyin kalkılan zamana “sahur”, bu zamanda yenilen yemeğe de “sahur yemeği” denir. Sahur vakti kalkıp sahur yemeği yemek Peygamber Efendimizin sünnetidir. Bu konu ile ilgili olarak Peygamber Efendimiz(sav.): “Sahur yemeği yiyiniz çünkü sahur yemeğinde bereket vardır.” (Buhari, Savm, 20.) buyurmuşlardır.
İmsak: Sözlük anlamı, tutmaktır. Yemek yemenin yasaklandığı, orucun başlama zamanına imsak vakti denir.
İftar: Orucun sona erdiği vakit olan güneşin battığı ve akşam namazının vaktinin girdiği zamana denir. Peygamber Efendimiz(sav.): “Oruçlunun, iki sevinci vardır. Birisi iftar anındaki sevinci, diğeri de Rabbine kavuştuğu andaki sevincidir.” (Buhari, Savm, 9.)
Teravih: Ramazan ayında yatsı namazından sonra kılınan nafile namaz. Yirmi rekât olarak kılınır. Teravih namazı tek başına kılınabildiği gibi, cemaat hâlinde kılmak daha sevaptır. Teravih namazı Ramazan ayının sünneti olduğu için, herhangi bir özründen dolayı oruç tutamayanlar da teravih namazını kılabilirler. Teravih namazı, iki veya dört rekât olarak kılınabilir
Fitre: Ramazan Bayramı’na yetişen ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların kendileri ve velâyetleri altındaki kişiler için yerine getirmekle yükümlü bulundukları mâlî bir ibadettir.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.