Özlem eş anlamlısı nedir

Özlem eş anlamlısı nedir
Özlem kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı nedir, özlem nedir, özlem TDK anlamı nedir, özlem kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Özlem kelimesi eş anlamı olan kelimeler arasında yer alıyor. Aynı zamanda kullanım alanı son derece geniş olan bir kelimedir. Bu kelimenin eş anlamlılarının en çok kullanılanı hasret kelimesidir. Hasret kelimesi özlem kelimesi ile aynı anlama gelmektedir. Hasret kelimesinin anlamı da özlem kelimesinde olduğu gibi kavuşma isteği olarak biliniyor.

Özlem kelimesinin anlamı: Bir kimseyi ya da bir şeyi tekrar görme isteği, ona kavuşma arzusu anlamına gelen bir kelimedir. Hasret ve özlem kelimeleri aynı anlama gelen kelimeler olarak eş anlamlı kelimeler arasında bulunmaktadır.

Özlem kelimesinin eş anlamlısı nedir

Özlem sözcüğünün eş anlamlı kelimesi hasret sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Özlem TDK anlamı nedir

isim

Bir kimseyi, bir yeri veya bir şeyi görme, ona kavuşma isteği, hasret, tahassür.

Özlem kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Memleketime duyduğum özlem her şeyin önüne geçiyor.
  • "Nasıl doysun, yılların özlemini gideriyor." - Attila İlhan
  • Özlem duymadığım herhangi bir şey göremiyorum.
  • Memleket özlemi çektiğim şu zamanlarda ailem burnumda tütüyor.
  • Kitap okuma özlemi içimi yakıyor.

Etiketler :
0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.