Özgür düşüncenin olmadığı bir yerde bilim alanında gelişmeler olması

Özgür düşüncenin olmadığı bir yerde bilim alanında gelişmeler olması
Özgür düşüncenin olmadığı bir yerde bilim alanında gelişmeler olması mümkün müdür bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Özgür düşüncenin olduğu yerde bilimsel çalışmalar yapılır. Bilimsel çalışmalar teknik kalkınmalar sağlar. Bu nedenle teknik kalkınmalar özgür düşüncenin olduğu yerlerde meydana gelmektedir. Özgür düşüncenin olmadığı yerlerde bilimsel çalışmalar yapılamaz. Bilimsel çalışmaların sürekli olarak yapılması gerekir.

Bilimin önündeki en büyük engel bilimin, bilimle aktif olarak uğraşan kitle dışında yeterince önemsenmemesi. (Dolayısıyla da bilim ve teknolojide gelişmeyi sağlayacak oranda yatırımların yapılmaması.) Bu bakımdan özgür düşünceye saygı ve özgür düşüncenin çalışma ortamı olmadıkça bilim de gelişmeyecektir.

Özgür düşüncenin yerleşmesi ve gelişmesi için hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülkede kanunların da bilimi desteklemesi gerekir. Bilim insanlığın gelişmesi ve kalkınmasıdır. Bilim sayesinde insan ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılar. İnsanlığın sorunlarının çözülmesi için de bilim gereklidir. Özgür düşünce kendini korudukça insanlık her zaman sorunlara çözümler üretmeye devam edecektir.

3
12
152
39
103
2
219
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.