ÖSYM o iddiaları yalanladı
Yayınlanma:
Güncelleme:
ÖSYM Başkanlığı, Devlet Denetleme Kurulu (DDK) incelemesinden sonra ÖSYM'de boşaltılan kadrolara cemaatçi isimlerin atandığı şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.
ÖSYM, 2010'dan sonra boşaltılan kadrolara cemaatçi isimlerin atandığı iddialarını yalanladı. Açıklamada, “Bu iddia tek kelime ile bir ‘yalan'dan ibaret olup bu haberin kaynağı kişi/kurum ya da çevreler bunu delilleri ile ispat etmelidirler” ifadelerini kullandıldı.
Açıklamada, bir gazetede yer alan haberde, Devlet Denetleme Kurumu (DDK) tarafından ÖSYM ile ilgili rapor hazırlandığı iddiasının yer aldığı belirtildi. Söz konusu haberde, ÖSYM'de 2010 yılından sonra boşalan kadrolara cemaate yakın isimlerin atandığı iddiası yer alıyordu.
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, ÖSYM'nin Eylül 2010 tarihinden bu yana kendisine belirlemiş olduğu, sınav adaletine ve sınav güvenliğine odaklanan” misyonu çerçevesinde çalışmalarını yürüttüğü ve kimseye haksız kazanç sağlamayan ve herkesin emeğini bir emanet olarak görüp onun karşılığını veren bir sınav sistemini oluşturulduğu ve titizlikle bunun uygulandığı belirtildi. Kurumun son dört yıl içerisinde büyük bir değişim gösterdiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Hem şeffaf hem de yüzde 100 sınav güvenliğini tesis ederek çok adil bir sınav sistemi kurulmuştur. Bu değişim sürecini yürütürken kuruma destek olmayan, bilgi/sınav güvenliği ve gizliliğini korumakta hassas davranmayan, çalışmaları ile hak ve adaletin tesis edilmesine destek olmayan, aksine kurumu yıpratma gayreti içerisinde olanlar ile yollarını ayırmış ve yerlerine bilgisi ve tecrübesi ile kuruma gerekli desteği üretecek çalışanları çok titiz bir seçim sürecinden geçirerek (ilgili mülakatları kamera ile kayıt altına alarak) istihdam etmiştir.”
Haberde 2010'dan sonra boşaltılan kadrolara cemaatçi isimlerin atandığı iddiasının yalan olduğuna işaret edilen açıklamada, “Bu iddia tek kelime ile bir "YALAN" dan ibaret olup bu haberin kaynağı kişi/kurum yada çevreler bunu delilleri ile ispat etmelidirler. "İddialara göre" deyip her türlü yalanı uydurmak habercilik veya gazetecilik olamaz. Türkiye'nin geçmekte olduğu bu kritik süreçte sorumsuzca kurgulanan bu tür senaryolara dayalı böylesi uydurma haber ve iddialara itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna duyururuz.”denildi.
Kaynak:
ÖSYM
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.