Osmanlı Devleti dönemindeki gazeteleri günümüzdekilerle karşılaştırdığınızda

Osmanlı Devleti dönemindeki gazeteleri günümüzdekilerle karşılaştırdığınızda
Osmanlı Devleti dönemindeki gazeteleri günümüzdekilerle karşılaştırdığınızda aralarında ne gibi benzerlikler ve farklılıklar görüyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gazete, Tanzimat Dönemi ile beraber Osmanlı hayatına girmiştir. Gazetelerde önemli havadisler ve gelişmeler ele alınmıştır. Bununla beraber olayların arka planı incelenmeye başlanmıştır. Ayrıca roman ve hikaye alanında tefrikalar da yapılmıştır. Osmanlı’da çok önemli gazeteler sadece kültür, kitap, din, siyaset, edebiyat alanında yayın yapabilmiştir.

Günümüzde ise gazetelerde haberler ağırlıklıdır. Kültür, magazin, ekonomi, sosyal ihtiyaçlar, ilanlar, bulmacalar gazetelerde yer kaplamaya başlamıştır. Haberlerin yer kaplaması tefrikaların yer bulamaması ve magazin haberlerinin artması günümüzde gazetenin işlevsiz olmasını etkilemiş ve ardından internetin yaygınlaşması gazete hayatının sonu anlamına gelmeye başlamıştır.

Benzerlikler ve Farklılıklar

  1. Her iki gazete de reklamlar vardı
  2. Para ile satılırdı
  3. Eskiden gazeteler renkli değildi
  4. Eski gazetelerde fotoğraf yoktu
  5. Çok günce haber veremezlerdi
  6. Yazım harfleri farklıydı. Arapça ve Latin harfi
  7. Eski gazeteler daha ansiklopedik bilgiler yazarlardı

180
60
181
12
4
212
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.